Menu
Whats App Image 2022 02 09 at 09 17 25
Nieuws

Duurzaamheidstraining verzorgd door samenwerkingspartner Antea Group

Wij houden onze kennis van inkoop en aanbesteden graag up-to-date. Dit doen we onder andere door maandelijkse trainingssessies te organiseren. De ene keer geven collega’s de training, de andere keer nodigen we professionals binnen ons netwerk uit. Deze editie werd verzorgd door Arjan Visser. Arjan is senior adviseur bij onze samenwerkingspartner Antea Group Nederland en Arbiter bij de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen.

Arjan is mede-ontwikkelaar van de aanpak Duurzaam GWW. Dit is een initiatief van Het Opdrachtgeversforum in de bouw. Het beheer en ontwikkeling van de aanpak ligt bij de Stichting CROW. De ervaring van Arjan is dat duurzaamheid bij GWW-projecten nog niet altijd de standaard is. Arjan vertelde ons meer over de aanpak en hoe het thema duurzaamheid een plek te geven in aanbestedingen of andere projecten. Met overheidsinkoop kan namelijk een behoorlijke impact worden gemaakt op het gebied van duurzaamheid, dus relevant is het zeker. Samen met zijn collega Koen was hij bij ons op kantoor in Utrecht om ons mee te nemen in de wereld van duurzaam inkopen binnen de grond-, weg- en waterbouw.

De inhoudelijke basis voor duurzaamheid is het People-Planet-Prosperity principe. Daarbij zoek je balans tussen mens/maatschappij, de aarde/het milieu en de kosten/waarde. Interessant aan de aanpak Duurzaam GWW, was dat het proces gebaseerd is op de bouwfasering. Je volgt dus een aantal stappen in opeenvolgende fases van een project.

Tot slot leerde Arjan ons meer over het meetbaar maken van adviezen rondom duurzaamheid. Dit is voor onze adviseurs ook interessant, want wat levert het uiteindelijke advies nou op? Alles bij elkaar was het een inspirerende en leerzame trainingssessie die mooi aansloot op onze dagelijkse praktijk.

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Fredo Schotanus