Menu
Significant 20 Desktop 2000x655
Nieuws

Adviesrapport Significant naar Tweede Kamer

De Forensische Zorg in Nederland is de zorg die de overheid biedt aan gedetineerden en voor een groot deel inkoopt bij daartoe gespecialiseerde instellingen. Afgelopen maanden mochten wij een bijdrage leveren aan verbeteringen in die forensische zorg. “De huidige manier van inkopen levert in de praktijk namelijk voor zowel DJI als zorgaanbieders knelpunten op”, zo is te lezen in de brief van minister Dekker aan de Tweede Kamer.

Onze collega’s Rinke, Wouter en Elliott kwamen in gesprek met de Dienst Justitiële Inlichtingen (DJI) en vertegenwoordigers van zorgaanbieders tot een adviesrapport voor een nieuwe inkoopstrategie van DJI. Zij adviseerden onder meer om te starten met ‘landschapsgericht aanbesteden’. Oftewel: het specifiek richten van de inkoop op de verschillende karakteristieke segmenten van de zorgaanbiedersmarkt. Om zo de kracht van de markt beter te benutten en de relatie tussen markt en overheid te verbeteren, want 'er zit altijd meer in samenwerking'.

Extra bijzonder, omdat in dezelfde kamerbrief wordt verwezen naar een ander rapport van onze collega’s van Significant Public: Rapportage implementatie maatregelen Michael P.

Meer lezen? Zie de Kamerbrief en het volledige adviesrapport.