Menu
Landscape
Facilitair

Facility management

Facility management is een breed begrip. Het varieert van ‘huishoudkunde’ (het schoon houden van een werkplek) tot het leveren van toegevoegde waarde aan de medewerkers. Ontdek wat wij hierin kunnen betekenen.

Wil je vanuit facility management waarde toevoegen aan de business en de gewenste ervaring voor de gebruikers realiseren? Het vertrekpunt hiervoor is het inrichten van een professionele facilitaire organisatie. Dit moet zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau goed worden uitgedacht en ingericht, om zo te voldoen aan de behoeften van de business en de gebruikers.

Sourcingtrajecten

Maar hoe richt je zo’n facilitaire organisatie professioneel in? Sinds 2003 heeft Significant een bewezen track record op dit gebied. Onze facilitaire professionals doorlopen samen met jou het gehele sourcingstraject. Dit traject start je in de regel als je contract binnen één jaar afloopt. Dat is hét moment om in actie te komen. Tijdens zo’n traject helpen wij je om de gewenste richting te bepalen: inbesteden of uitbesteden? In welke vorm? Hoe hoog leg je de “knip”? Samen bepalen wij de facilitaire strategie die het beste past bij jouw organisatie(doelstellingen).

Facilitaire quickscans

Naast sourcingstrajecten voeren wij ook facilitaire quickscans uit bij opdrachtgevers. Met deze scan kijken wij naar welke verbeter- en optimalisatiemogelijkheden er zijn. Dit doen wij vanuit drie oriëntaties: gebruikers-, interne- en leveranciersoriëntatie. De bevindingen vanuit deze drie oriëntaties bieden een integraal beeld over de huidige facilitaire dienstverlening, processen en beleid & organisatie.

Is het altijd nodig om alles perfect gedocumenteerd en op orde te hebben voor je ons kunt inschakelen? Integendeel, wij houden van een uitdaging en voeren ieder vraagstuk uit met onze eigen facilitaire professionals. Wij helpen je altijd om beter inzicht te krijgen in je eigen organisatie en bij het maken van de voor jouw juiste keuzes. Dit doen wij altijd samen - in synergie.

Materiedeskundigheid

Kennis van zaken is van belang, zeker op moment van aanbesteden of hercontractering. Wij leveren materiedeskundigheid bij facilitaire aanbestedingen, zoals bij het opstellen of reviewen van een programma van eisen. Dit doen wij bij uitbesteding van een facilitaire dienst zoals schoonmaak, maar ook bij uitbesteding van het volledige facilitaire dienstenpakket (integrated facility management). Onze facilitaire professionals helpen je ook graag bij het implementeren van contracten of nieuwe service level agreements.

Als objectieve partner staan wij naast jou om inzichten te creëren in de eigen facilitaire organisatie en kijken wij naar hoe jouw facilitaire organisatie waarde kan toevoegen aan de business. Samen de facilitaire wereld professionaliseren!


Meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met:

Loudmilla Kok - Oomen