Menu
Significant-19_Desktop_2000x655
Cases

Een rechtmatigheidsapp voor inkopers

De gemeente Hengelo wil dat verbeteringen in de informatievoorziening op inkoopgebied ook echt worden benut. Maar hoe doe je dat? Met een spendanlyse, een aanbestedingskalender én een app.

De gemeente schakelde Significant Synergy en Significant Insights in om een nieuwe impuls te geven aan de informatievoorziening op het gebied van inkoop. Een uitdaging die wij graag aangingen!

Allereerst voerden wij een spendanalyse uit voor de gemeente Hengelo. Onze methodiek, inclusief de benodigde tooling, droegen we vervolgens over aan de inkoopanalist van de gemeente. Deze analist is - na een korte training - in staat om hiermee voortaan zelfstandig vervolganalyses uit te voeren.

Vervolgens hebben wij een aanbestedingskalender opgesteld. De bijbehorende noodzakelijke prioritering hebben wij samen met de stakeholders binnen de gemeente vastgesteld. Die prioritering is daarna door ons uitgewerkt in een overzichtelijke format. De kalender is inmiddels overgedragen aan de inkoopanalyst van de gemeente, die deze nu ook weer zelf in beheer heeft.

De gemeente Hengelo wil ook graag naar de toekomst toe borgen dat alle inkopende medewerkers het inkoopbeleid naleven. Randvoorwaarde hiervoor is dat het beleid laagdrempelig inzichtelijk wordt gemaakt voor alle medewerkers.

Significant Synergy en Significant Insights ontwikkelden daarvoor samen een speciale rechtmatigheidsapplicatie. Deze app helpt inkopers - van aanvraag tot aanbestedingstraject - met het maken van de juiste keuzes.