Menu
Significant-35_Desktop_2000x655
Cases

Aanbesteden van kunstwerken op de Afsluitdijk

Hoe besteed je kunstwerken in het kader van Icoon Afsluitdijk aan? Significant Synergy ondersteunde RWS en Studio Roosegaarde om dat te realiseren.

Icoon Afsluitdijk bestaat uit kunstwerken als Lichtpoort, Glowing Nature en Spiegelstenen. Door middel van innovatieve aanbestedingsprocedures hebben we er samen met RWS en Studio Roosegaarde voor gezorgd dat die kunstwerken er daadwerkelijk kwamen.

De kunstwerken van Icoon Afsluitdijk zijn ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde. Ze zijn bedoeld om een bijdrage te leveren aan de iconische waarde van de Afsluitdijk. Het zijn stuk voor stuk ontwerpen die niet standaard op de markt verkrijgbaar zijn. Bovendien speelt dit alles zich af in een markt die ook nog eens niet gewend is om deel te nemen aan Europese aanbestedingen. Significant Synergy ging met deze bijzondere uitdaging aan de slag. Samen met het grote RWS en het dynamische Studio Roosegaarde.

De ontwerpen zijn gecontracteerd door middel van innovatie aanbestedingsprocedures zoals de concurrentiegerichte dialoog en de onderhandelingsprocedure. Een intensieve dialoog tussen enerzijds RWS en Studio Roosegaarde en anderzijds de markt zorgde ervoor dat het gewenste resultaat is bereikt.

Al met al was dit een project vol unieke uitdagingen. Het resultaat is nog steeds zichtbaar op de Afsluitdijk. We rijden er als het zo uitkomt graag een rondje voor om.

Reageren op deze case?

Stuur dan je reactie naar:

Eric Desmet